Hem

“One of my favourite things to do is to cook a boring hunk of meat with a wood fire for hours; and watching it transform into one of the most delicious things the human mind can conceive. To me, it’s the closest thing to magic.”

-Dante, co-owner and pitmaster

“Probably the best barbecue you’ve ever had.”

Om Oss

När Robin smakade min första laddning kött från Betty (vår offset smoker) såg han framtiden. En rökig men ljus framtid bestående av eld, salt och massa spännande smaker. Så jag bjöd helt enkelt in honom till en röksession för att tämja elden och prata framtida möjligheter. Den dagen gjorde vi en rejäl laddning slow cooked Memphis style pulled pork.

Vi kom fram till att med underbar mat, bra människor & fantastisk service så är allt möjligt.  Vi insåg att de flesta i den här delen av världen sällan eller aldrig fått möjligheten att uppleva riktig amerikansk low’n slow barbecue. Detta gäller inte bara vanliga människor utan även de riktigt matintresserade och professionella!

Så vi bestämde oss för att ta denna unika smakupplevelsen till Malmö, till ditt hem.

Under åren har jag haft förmånen att få jobba på en uppsjö olika restauranger världen över, men har alltid kommit tillbaka till det jag älskar mest – barbeque och rökning.

Jag har fått lära mig att jobba med flera olika typer av smoke pits, rökare,  men den viktigaste lärdomen för att få ett bra resultat är att, precis som med mormors matlagning, så blir sällan något blir så bra som när det görs genuint och med kärlek. Istället för att använda moderna elektrostatkontrollerade rökare, timers och specialbehandlade trä pellets så röker vi ute i naturen med torkade vedträn och låter tiden göra resten. Med tålamod som huvudingrediens låter vi ett personligt och genuint hantverk växa fram.

När det gäller Betty så spelar inte väder och vind någon roll, det finns inga genvägar – ved in – rök ut, och allt däremellan tillagat low’n slow.

“People need to taste this, man. Real barbecue without having to go to a smokehouse? Are you kidding me?!”

– Robin, co-owner and business director


Vår Stil

Precis som allt annat i livet, blir även mat bättre när olika kulturer möts, smittar av sig och tillåter sig förfinas.

Även om vår affärsidé är djupt rotad i den mer än hundra år gamla amerikanska matrökningskonsten så stoltserar vi med det faktum att vårt bolag grundar sig på internationella influenser.

Detta tack vare Robins genuina matintresse och Dantes asiatiska rötter och vår gemensamma kärlek för allt som är kreol.

Vi älskar också vår planet. Det är precis därför vi försöker sträva efter att skapa synergier mellan det traditionellt amerikanska köket och det hållbara  neo-Nordic köket.

Vi kommer så långt som det är  möjligt jobba säsongsbaserat och med lokalt producerade råvaror. Vi älskar mat och smak så länge det är hållbart.

“We pride ourselves in the detail and dedication to producing the finest BBQ in Malmö and to deliver it to your door.”

BBQ

ALLA ÄLSKAR RIKTIG BBQ!

Någonstans längs vägen så upptäckte våra förfäder elden och fördelen med att grilla sitt kött över den. Män stod i huvudsak för jakten medan kvinnorna blev de f örsta ”pitmasters” i människans historia.  Därefter utvecklade man verktyg för att kunna skära upp köttet i mindre bitar och därmed njuta av maten tillsammans . Ett av världens första kök var fött!

Bättre & mer balanserad föda ledde i sin tur till att våra hjärnor kunde växa och vår art utvecklades. Nu, miljoner år senare , ligger det fortfarande djupt rotat i våra gener att instinktivt känna igen och dras till doften av grillen.

LOW AND SLOW?

De flesta människorna som kommer att tänka på BBQ tänker förmodligen på kött som grillas över öppen eld. Men tekniken vi använder oss av kallas Low & Slow. Detta är ett traditionellt sätt som bevarar köttets naturliga aromer & fibrer. Tekniken bygger på att köttet får ligga i specialdesignade grillar där  köttet är åtskilt från eldkammaren.

Därifrån styr man värmen och röken vilket ger full kontroll över processen så att köttet eller grönsaken kan tillagas långsamt vid låg temperatur, low & slow. På detta tålamodskrävande vis får köttet inte bara sin härliga smak och konsistens, det konserveras också.

Tekniken är mer än hundra år gammal och härstammar från Texas, Amerika då tidiga nybyggare från i synnerhet Tyskland & Tjeckien använde lokalt trä för att röka och konservera färskt kött som inte gick att sälja.