När Robin smakade min första laddning kött från Betty (vår offset smoker) såg han framtiden. En rökig men ljus framtid bestående av eld, salt och massa spännande smaker. Så jag bjöd helt enkelt in honom till en röksession för att tämja elden och prata framtida möjligheter. Den dagen gjorde vi en rejäl laddning slow cooked Memphis style pulled pork.
Vi kom fram till att med underbar mat, bra människor & fantastisk service så är allt möjligt. Vi insåg att de flesta i den här delen av världen sällan eller aldrig fått möjligheten att uppleva riktig amerikansk low’n slow barbecue. Detta gäller inte bara vanliga människor utan även de riktigt matintresserade och professionella!
Så vi bestämde oss för att ta denna unika smakupplevelsen till Malmö, till ditt hem.
Under åren har jag haft förmånen att få jobba på en uppsjö olika restauranger världen över, men har alltid kommit tillbaka till det jag älskar mest – barbeque och rökning.
Jag har fått lära mig att jobba med flera olika typer av smoke pits, rökare, men den viktigaste lärdomen för att få ett bra resultat är att, precis som med mormors matlagning, så blir sällan något blir så bra som när det görs genuint och med kärlek. Istället för att använda moderna elektrostatkontrollerade rökare, timers och specialbehandlade trä pellets så röker vi ute i naturen med torkade vedträn och låter tiden göra resten. Med tålamod som huvudingrediens låter vi ett personligt och genuint hantverk växa fram.
När det gäller Betty så spelar inte väder och vind någon roll, det finns inga genvägar – ved in – rök ut, och allt däremellan tillagat low’n slow.
“People need to taste this, man. Real barbecue without having to go to a smokehouse? Are you kidding me?!”
– Robin, co-owner and business director